Přidej se k nám:
Napiš nám: team@otot.cz

Summerset Isles

Summerset Isles, provincie na jihozápadě Tamrielu, je navštívitelnou oblastí ve hře The Elder Scrolls Online a skládá se ze čtrnácti ostrovů různých velikostí. Tři největší a nejvýznamnější ostrovy jsou Summerset Isle, Auridon a Artaeum, přičemž ten poslední má tendenci nečekaně na delší dobu zmizet.

Současnými obyvateli provincie jsou Altmeři (High Elf), ačkoliv Summerset Isles obývali i Goblini, když elfové poprvé dorazili. Věří se, že prvními obyvateli byli Sload, než byli vyhnáni Aldmery, kteří jsou prý předky dnešních Altmerů.

Summerset Isles
Summerset Isles
Hratelné zóny
Artaeum DLC Chapter: Summerset
Auridon Základní hra / Aldmeri Dominion
Summerset DLC Chapter: Summerset
Image link

Geografie

Jen málo víme o geografii Summerset Isles. Cloudrest, na vrcholu hory Eton Nir, nejvyšší hory Summersetu, je zvláštní směsicí architektonických stylů. Nejstarší a nejizolovanější z ruin jsou vyrobeny z korálu, který musel být odnesen mnoho, mnoho mil daleko od moře. To může naznačovat původní osídlení Sloadů, kteří si na souostroví činí nárok a dlouho po něm touží.

Fauna a flora Summerset Isles

Příklady fauny v Summerser Isles:

  1. Alinor Ringtail: malí, neškodní savci, kteří se dají najít na Artaeum a Summerset Isle
  2. Coral Crab: druh písečného kraba přirozeně se vyskytujícího na plážích Summerset Isle a Artaeum
  3. Heron: velcí ptáci, kteří obývají Hew’s Bane, Gold Coast a Summerset
  4. Reef Viper: invazivní druh serpenta přivezený Maormery
  5. Springbok: druh antilopy, který se dá nalézt po celém Summersetu
  6. Fellrunner: neškodný nelétavý pták, jak název napovídá, utečou při pohledu na cokoli podezřelého
  7. Gryphon: velká okřídlená stvoření, která převážně žijí na Summerset Isle
  8. Welwa: velká čtyřooká smečkovitá lovecká stvoření s tlustou srstí, ocasem a nebezpečnými zuby
Image link

Flora

  1. Aurialis: ohrožená a možná vyhynulá rostlina, kterou lze nalézt pouze na Summerset Isle
  2. Cherry Blossom Tree: strom původem za Summersetu a Stonefalls, stromy třešní kvetoucí v Summersetu mohou mít růžové i bílé květy
  3. Ginkgo: strom vyskytující se v provinciích Cyrodiil a Summerset, stejně jako u řek a jezer v Hammerfellu, většinou jsou tyto zelené stromy nenápadné pro obyčejné oko, ale jsou rozpoznatelné svými zvláštními listy ve tvaru půlměsíce
  4. Rose-of-Archon: květina zasvěcená bohyni Maře, tyto květiny se nacházejí pouze na Summersetu ve svatyni Archon’s Grove
  5. Violet: malé fialové květiny, oblíbená volba ve zdobených zahradách Summersetu
  6. Wisteria: květinová rostlina, kterou zbožňují Altmeři ze Summersetu jako dekoraci na okna

Krátce z historie Summerset Isles

V tradiční víře Altmerů dorazili jejich předkové na Summerset Isles během Early Merethic Era, vedeni High Lord Torinaanem. Přistáli na Nine-Prow Landing na severním břehu Auridonu, kde Torinaan ostrov pro svůj lid zabral, bojoval s domorodými bytostmi a založil město Firsthold. Altmeři se rozšířili po celém Auridonu, postavili města a Crystal Tower a společnost se dělila do sociálních tříd s Alinorem, jako hlavním městem.

Navzdory konfliktům, včetně útoků od nekromantických Sloadů a rivalitu s Maormery, Altmeři prosperovali. Summerset Isles se stalo součástí Second Empire na konci First Era, s omezeným přístupem pro cizince. Během Interregnum byly Summerset Isles součástí prvního i druhého Aldmeri Dominion. První Aldmeri Dominion byla založena pověstnou Queen Ayrenn of Alinor, která se v roce 2E 580 spojila s Valenwoodem a Elsweyrem, aby se postavila proti Daggerfall Covenant a Ebonheart Pact ve válce aliancí. Nicméně mnoho Altmerů se postavilo proti Aldmeri Dominion, kterou viděli jako hrozbu pro „čistotu“ svých izolovaných ostrovů.